Dans för barn och unga

Arbetar du inom skola och kommun och är intresserad av hur dans kan involveras inom ramen för er verksamhet? Är du själv ung dansare i Norrbotten? Se några tips 

Dans för Hälsa

Dans för Hälsa är en forskningsbaserad metod som används i syfte att främja ungas psykiska hälsa genom kravlös dans & rörelse. Utbildade instruktörer och dansgrupper finns runt om i Norrbotten. Klicka här för mer information.

Skapande skola 

Söker ni en danspedagog som kan komma och besöka er skola? Eller letar ni dansföreställningar, aktiviteter eller dansprojekt riktade till barn och unga? Kontakta danskonsulenten för tips & rådgivning. 

Dansresidens i er kommun?

Är ni som kommun intresserad av att vara värd för ett dansresidens? Under en bestämd tidsperiod besöker dansare/koreografer er kommun för att arbeta med sin konstnärliga idé. I samband med ett residens finns också möjlighet att genomföra kringarrangemang så som workshops för olika målgrupper, konstnärssamtal eller visningar. 

Dansväskan

Dansväskan är ett pedagogiskt verktyg för att främja dans och rörelse inom förskolans verksamhet. Väskan finns tillgänglig för förskolor att boka inom Bodens kommun. Klicka här för mer info.

Dans & rörelse för seniorer

I Norrbotten finns utbildade danspedagoger till att leda danspass för seniorer. Det finns även dans för personer med Parkinson. Hör av er för mer information.

Fortbildning för lärare

I länet finns möjlighet till fortbildning för gymnastiklärare och lärare som vill bredda sin kunskap inom dans och rörelse. Innehållet i fortbildningen ger dig tips och verktyg för hur du med enkla medel kan involvera dans i din egen undervisning.